Tisková zpráva - Pozvánka na setkání lidových muzik v Praze

08.09.2015 18:21

Srdečně zveme všechny příznivce lidové hudby na 32. ročník hudebního folklorního festivalu Setkání lidových muzik a 11. ročník Setkání dětských lidových muzik. Festival se koná tradičně po dušičkách ve dnech 6.11 - 7. 11. 2015. Náš festival si získal prestiž pro krásu hudebního muzicírování napříč generacemi nejenom pražských, ale i přespolních a zahraničních lidových muzik, zabývajících se tradiční lidovou kulturou, hudbou a zpěvem zvláště. Letošním tématem je "Rodina nejenom základ státu" pro oba dny Setkání.

Letos přijedou muziky z Prahy - Kolíček, Kytice, Melodika, Mladá hudecká muzika,  Osminka, Cimbálová muzika Jiřího Janouška, Gaudeamus, Slovácký krúžek, Malá česká muzika Jiřího Pospíšila, Kyčera a Notičky z Řevnic a Mladí Bruštíci ze Strání z Moravského Slovácka.

Zveme vás také na tradiční lidovou kasací zábavu, kde si každý může nechat zahrát a zazpívat tu svoji, nebo si zatancovat verbuňk, sedláckou, vrtěnou, kolečka, polku, valčík, čardáš či karičky. Jen to chce přijít a pobýt. 

Záštitu nad Setkáním převzali MČ Praha 18 a MČ Praha 1.  

Hlavními pořadateli festivalu jsou Folklorní sdružení Kytice, MČ Praha 18, MČ Praha 1, za spolupráce s Městskou knihovnou Praha, PVA EXPO Praha Letňany.

Setkání se uskuteční za finančního přispění Ministerstva kultury, MČ Praha 18 a MČ Praha 1.

Těšíme se na vaši návštěvu a věříme, že se vám bude mezi mladými, staršími i dříve narozenými muzikanty a zpěváky líbit.

Zpět