Představujeme prvního účastníka XIV. setkání dětských lidových muzik

02.11.2018 10:58

MALÁ HUDECKÁ - lidový soubor ZUŠ Klapkova 25, Praha 8

Soubor byl založen v roce 2012 na ZUŠ Klapkova25, Kobylisy. Uměleckým vedoucím je učitel František Staněk . Muzika byla založena jako hudecká kapela bez cimbálu v počtu 9 žáků. Nyní se ustálila na počtu 7 žáků.

Zpracovává lidové písně z Valašska a Moravských Kopanic.

Soubor vystupoval na večírcích v ZUŠ, potom na veřejných akcích v Praze . V květnu v Muzeu B. Smetany ,v červnu 2014 v Botanické zahradě na festivalu Svazu turistů , v září 2014 na festivalu v areálu Bohnické léčebny. V roce 2015 se zúčastnila soutěže ZUŠ lidových hudeb, v krajském kole v Praze získala první místo, jako nejlepší soubor a postoupila do celostátního kola do Mikulova, kde získala 2. místo. Je pravidelným hostem stavění máje v Písku…. V letošním roce opět získala 1. cenu v krajském kole Hl. Města Prahy společně s Kytičkou a postoupila do celostátního kola v Mikulově kde získala 1. cenu!!!

Malá Hudecká také letos účinkovala na slavnosti Stavění máje v Písku společně s Kytičkou , na Kácení Máje v Karlštejně a na Maratonu ZUŠ Praha na Staroměstském náměstí.

Těšíme se na Vás na XIV. setkání dětských lidových muzik, které se koná v patek 9.11.2018 v Salisiánském divadle v Praze Kobylisích.

 

Zpět