TISKOVÁ ZPRÁVA 24. 9. 2016 - Pozvánka

24.09.2016 12:00

Srdečně zveme všechny příznivce lidové hudby na 33. ročník hudebního folklorního festivalu Setkání lidových muzik a 12. ročník Setkání dětských lidových muzik. Festival se koná tradičně po dušičkách ve dnech 11.11 - 12. 11. 2016. Náš festival si získal prestiž pro krásu hudebního muzicírování napříč generacemi nejenom pražských, ale i přespolních a zahraničních lidových muzik, zabývajících se tradiční lidovou kulturou, hudbou a zpěvem zvláště. Letošním tématem je „Dobře jsme si žili“ pro oba dny Setkání.

Letos přijedou muziky z Prahy - Kolíček, Kytice, Modřenec, Mladá hudecká muzika,  Gaudeamus, Slovácký krúžek v Praze, Malá česká muzika Jiřího Pospíšila, Kyčera, Trnka, Cimbálová muzika Jiřího Janouška, Mladá dudácká muzika ze Strakonic.

Zveme vás také na tradiční lidovou kasací zábavu, kde si každý může nechat zahrát a zazpívat tu svoji, nebo si zatancovat verbuňk, sedláckou, vrtěnou, kolečka, polku, valčík, čardáš či karičky. Jen to chce přijít a pobýt.

Záštitu nad Setkáním převzali MČ Praha 18 a starosta MČ Praha 1, Ing. Oldřich Lomecký

Hlavními pořadateli festivalu jsou Folklorní soubor Kytice, za spolupráce z MČ Praha 18, MČ Praha 1, Městskou knihovnou Praha a PVA EXPO Praha Letňany.

Setkání se uskuteční za finančního přispění MČ Praha 18 a MČ Praha 1.

Těšíme se na vaši návštěvu a věříme, že se vám bude mezi mladými, staršími i dříve narozenými muzikanty a zpěváky líbit.

 

Aktuální informace o festivalu najdete na www.muziky.cz;

Informace – tel.: 257 532 908, 257 532 013, www.mlp.cz

Zpět