Jarní koncert dětského folklorního souboru KYTICE

16.05.2015 17:00

Jako každým rokem, i tentokrát představí na Jarním koncertě dětský soubor Kytice to nejlepší z celoroční práce. V uplynulém roce oslavil soubor 20 let své činnosti jako pokračovatel dospělého souboru stejného názvu.
Umělecká vedoucí Milena Pitterovápracuje s více než 50 dětmi ve věku 4-15 let. Soubor předvádí taneční pásma, tance a písně jižních, středních Čech a Chodska doma i v zahraničí. Tanečníci a muzikanti souboru vytvořili několik samostatných tématických pásem, se kterými se muzikanti prezentovali na posledních ročnících festivalu "Setkání lidových muzik".

Soubor pořádá tradičně celosouborové jarní a vánoční koncerty. Zúčastňuje významných folklorních festivalů v České republice i v zahraničí a v letech 2007, 2009 a 2011 vybojoval účast na Celostátní přehlídce dětských folklorních souborů v Jihlavě. Také se pravidelně a úspěšně účastní soutěže "Zpěváček roku", kde si letos Eva Krištoufková vybojovala účast v celorepublikovém finále. Soubor převzal štafetu v pořádání festivalu "Setkání lidových muzik", součástí kterého se stalo i setkávání dětských lidových muzik.

Zpět